Waarom vloerverwarming?

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming en dat is een logische keuze. Door middel van vloerverwarming creëert u een constante warmte in uw huis. Deze warmte wordt stralingswarmte genoemd.
Een warme vloer is comfortabel wonen. Met vloerverwarming wordt de kamer van onder naar boven gelijkmatig verwarmd. Hierdoor ontstaat geen luchtcirculatie en heeft u warme voeten en een koeler hoofd. En dit overal in de kamer. Temperatuurwisselingen in dezelfde kamer behoren dus tot het verleden!
Minder luchtcirculatie is niet alleen aangenamer maar ook gezonder en hygiënischer. Er zit namelijk minder stof in de lucht. Voor mensen met allergieën is dit een enorm pluspunt.
Een ander pluspunt is dat uw energieverbruik met 10 tot 15 procent lager uit kan vallen t.o.v. andere verwarmingssystemen. Voor de aanleg van vloerverwarming zijn geen ingrijpende veranderingen in uw installatie nodig, het kan zo op de bestaande cv-situatie aangesloten worden.
Wel ingrijpend is de aanpassing van de bestaande vloer.
vloer-1
(het verschil tussen vloerverwarming en radiatorverwarming)

De voordelen op een rij:

  • Comfortabel. Doordat de vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat, wordt dit als zeer comfortabel ervaren (koel hoofd/warme voeten).
  • Energiebesparend. Omdat vloerverwarming een laagtemperatuur verwarmingssysteem (LTV) is, haalt u het maximale rendement uit uw Hr-ketel.
  • Waardeverhogend voor uw woning. Per 1-1-2007 is het bij verkoop van uw woning verplicht een energielabel (energie-APK) te hebben. Lage Temperatuur Verwarming is hiervoor zeer positief.
  • Veilig. Geen gevaar van branden aan een hete kachel of stoten aan de radiator.
  • Gezond. Minder luchtcirculatie betekent minder stof in de lucht. Voor mensen met allergieën is dit een groot pluspunt. Tevens is er sprake van een betere handhaving van de luchtvochtigheid.
  • Hygiënisch. Geen schoonmaakproblemen (denk hierbij aan stoffige convectorputten).
  • Esthetisch. Geen gaten in de vloer van een convectorput of leidingen over de muur naar radiatoren.
  • Vrije inrichting van het interieur. Geen belemmering met het inrichten van uw woning en meer ruimte door het ontbreken van radiatoren.

vloer-3
Binden op staalmat met of zonder isolatie folie.

vloer-4
Op isolatie noppenplaten.